Tomatsuppe

En hjemmelaget tomatsuppe gir deg både bedre smak, mindre salt og det er ikke så tidkrevende som du tror. I tillegg trenger ikke sunn mat å være dyrt. I denne suppen har vi brukt linser, som både er en god kilde til fiber og protein. En hjemmelaget tomatsuppe gir deg både bedre smak, mindre salt og det er ikke så tidkrevende som du tror. I tillegg trenger ikke sunn mat å være dyrt. I denne suppen har vi brukt linser, som både er en god kilde til fiber og protein.


Du trenger: 

1 rød paprika
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
½ rød chili
2 ss tomatpuré
2 bokser med grovhakkede tomater
7 dl grønnsaksbuljong
1 dl kokosmelk
2 ss hakket fersk
basilikum
1 ss honning
Smak til med grovhakket fersk basilikum
1 boks linser


Slik gjør du: 

Del paprikaen i to og ta ut frøene. Grovhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Ta ut frøene (behold om du liker det spicy). Fres løk og chili i ei gryte med litt olje.
Tilsett tomatpuré og surr i et par minutter til. Rør deretter inn moste tomater, buljong, kokosmelk og honning. Kok opp under omrøring og skru deretter ned varmen. La suppa småkoke i 20 minutter eller til paprikaen er myk.Finn frem en stavmikser og kjør suppa jevn. Tilsett deretter linser. Når linsene er varme er suppa klar for servering.Strø grovhakket fersk basilikum over suppa ved servering.


0 0
Feed