Lapper uten egg

Lapper uten egg

Har du eggeallergi? Eller står du uten egg? Jeg har iallefall gjort det mange ganger, på grunn av et fattig studentbudsjett eller fordi jeg bare rett og slett har gått tom. Men fortvil ikke, du kan lage smakfulle lapper uten! Denne er mye brukt på barnas matkurs når det er noen med eggeallergi, og er en stor suksess hver gang. 

I oppskriften har jeg brukt Fibra eller fint sammalt mel fordi det gir luftigst resultat når jeg vil ha det grovt - da det er ganske finkvernet. 

Du kan selvfølgelig bruke grovt sammalt mel, men da burde du spe med litt fint mel hvis du har, hvis ikke blir det ganske tungt! 

Du kan jo også bruke bare fint mel, men da går du glipp av en god dose med blant annet fiber, protein, tiamin, folat, vitamin E, jern og selen. 


Du trenger:

(2-4 porsjoner)


  • 3 dl Fibra mel/fint sammelt mel
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ss sukker
  • ¼ ts salt
  • 2,5 dl melk
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ss vann
  • Stekeolje

Slik gjør du: 

Bland mel, bakepulver, sukker og salt i en middels stor bolle.  Kombiner melk, olje og vann i et desilitermål.  Hell det over melblandingen. Bland til alt er vått. Stek på en middels varm stekepanne, med et tynt lag stekeolje. Når pannekaken bobler på den ene siden og kantene ser litt «tørre ut» er den klar til å snus. Bruk en stekespade til å snu. Pannekaken er ferdig når den er tørr og litt brun. 


Server med din favoritt topping, og noen personlige toppinger er 

  • ferske bær og kokosmasse
  • banan
  • banan og peanøttsmør
  • mango
  • honning
  • lønnesirup
  • mandelsmør 


Psssst...! 

Linfrø er også en god substitutt for egg! For å erstatte 1 egg, trenger du 1 ss knuste linfrø som blandes med 3 ss vann. 

0 0
Feed